Türkiye'nin Patentli İlk Fotoselli Su ve Sabunluk Armatürü - WISER Q - GPD

Türkiye'nin Patentli İlk Fotoselli Su ve Sabunluk Armatürü - WISER Q - GPD

GPD Armatür sektöründe inovasyon anlamındaki öncü pozisyonunun yeni ürünü WISER Q ile pekiştiriyor.
   
  Armatür sektöründe, WISER-Q yeni bir teknoloji inovasyonudur. WISER-Q  patentli inovasyonu Türkiye’de tek örnektir.; sabun, su ve zaman tasarrufu sağlarken, doğru el yıkama alışkanlıklarını pekiştirip, en konforlu ve hijyenik el yıkamayı deneyimlemek için İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa işbirliği ile GPD tarafından geliştirilmiş ve TUBİTAK tarafından projesi desteklenmiştir. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bu proje özellikle AR-GE Müdüremiz Sn Hicran Arıkan’ın önemli katkıları ile sektörümüze kazandırılıyor.
   

 

Teknik özellikler
   
        Su ve sabunun aynı merkezden akması ile konforlu el yıkama imkanı sunar. Sabun çıkışı sonrası, aynı merkezden her seferinde su kullanımı sayesinde, sabun artığı oluşmasını engeller. Tek sensör kontrolü sayesinde, algılama ve tepki verme süresi arasında maksimum optimizasyon sağlanmıştır. İnfrared alıcı ile kontrol edilebilen uzaktan kumandası mevcuttur. Üründeki Wi-Fi modülü ve kendine ait mobil uygulama yazılımı ile kumanda edebilme özelliği vardır.
        Farklı ihtiyaçlar için, 3 farklı modda kullanma seçeneği sunar.
   
  MOD1; Sabun ve su kullanımı için tekrar ve sıralama sınırı yoktur. Sabun bölgesinden el uzatıldığında sabun verir. Su bölgesinden el  uzatıldığında su verir.
  MOD2; Bir kere sabun sınırsız su kullanımı. Sabun veya su bölgesi ayrımı olmaksızın armatür altındaki eli ilk gördüğünde sabun verir. Sonra  her seferinde su verir.
  MOD3; Sabun veya su bölgesi ayrımı olmaksızın, armatür altındaki eli ilk göründüğünde sabun verir. Sonra su verir.
   
          Fabrika ayarları; sabun tüketimi için Ekonomik, ürün kullanımı için MOD 1‘dir.
          14V DC adaptör ile beslenir. Elektrik kesildiğinde devreye girmesi için ayrıca pil devresi mevcuttur. (4 adet AA pil) .Ürün kendi içindeki akıllı mikrobilgisayar ile kontrol edilir. Mikrobilgisayar sayesinde, sabun ve su tüketim bilgileri Wi-Fi modülü aracılığı ile mobil uygulamadan takip edilebilir. Mobil uygulama ve kumandadan sabun tüketim modları ile ürün kullanım modları değiştirilebilir. Mobil uygulamada fabrika ayarlarına geri dönülebilir.
           Taşma riskine karşı 60s sonra kapanma özelliği mevcuttur. Su kesintisinde sabun ünitesinin durma özelliği mevcuttur. Çift su girişli T musluğu sayesinde hem sıcak hem soğuk su kullanma imkanı sağlar. Ürün içinde kullanılan suyun ve sabunun geçtiği her aksam, insan sağlığına uygun yüksek kalite olarak seçilmiştir. İdeal su basıncı 3- 4 bar’dır. Bu basınç değerlerinin üzerinde kullanılması kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Güvenli kullanım için su tesisatında su basınç regülatörü kullanılması gereklidir.
   

 

Sabun ile ilgili
   
  Hava ile sabunu karıştırarak köpüklü sabun hazırlar,  böylece el yıkama daha konforlu hale gelir. Ayrıca sabun köpürtmek için yeniden su alma gereğini ortadan kaldırarak su ve zaman tasarrufu sağlar.
  Farklı ihtiyaçlar için sabun tüketiminde 3 farklı kullanım seçeneği mevcuttur.
   
  Ekonomik  sabun tüketimi: Her kullanımda 1,5 g sabun servis eder.
  Normal  sabun tüketimi: Her kullanımda 2,5 g sabun servis eder.
  Lüks  sabun tüketimi: Her kullanımda 3,5 g sabun servis eder.
   
   
         Ürün ile birlikte 5 lt GPD köpüklü sabun verilmektedir. GPD köpüklü sabunu antibakteriyeldir. Zararlı mikroorganizmaları yok ederek üst düzey hijyen sağlar. GPD köpüklü sabunu içerdiği nemlendiriciler ve cilde uygun PH seviyesi sayesinde cildin asit mantosuna zarar vermeden temizler. GPD köpüklü sabunu özel parfümlüdür piyasadaki ürünlere göre tatmin edici düzeyde kalıcı koku kullanılmıştır. GPD köpüklü sabunu çevre sağlığına uygundur. Doğada %80’ in üzerinde çözünebilen hammaddelerden üretilmiştir. GPD köpüklü sabunu WISER-Q için maksimum performansta kullanılmak üzere optimize edilmiş kimyasal değerlerle en uygun köpürme oranı ile formüle edilmiştir.
          Ürün kullanıcıyı bilgilendirir. Sabun kullanımı sırasında sabun için armatürün ön yüzeyindeki led ışığı yeşil renk yanar. Su kullanımı sırasında su için armatürün ön yüzeyindeki led ışığı mavi renk yanar. Haznedeki sabun miktarı kritik seviyeye geldiğinde ön yüzeydeki sabun ledi kırmızı renkte yanıp sönerek uyarı verir. Ayrıca mobil uygulama üzerinden de sabun doluluk oranı görülebilir. Sabun haznesi piyasadaki tekil sabunluklara göre 2,60 kat fazla sabun depolayabilir. Hazne hacmi 2,60 kg dır. Böylece hazne doldurma periyodu seyrektir. El yıkama konforu oldukça yüksektir. Sabun pompa eden motorun gücü piyasadaki tekil sabunlukların motor gücünden oldukça fazla olduğu için sabun çok kısa sürede (1,5s de) kullanıma servis edilir