Klozet Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Madde

Klozet Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Madde

 

Klozet Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Madde

 

Evlerimizde yer alan tüm eşyalar düşünüldüğünde, hepsinin özellikleri hakkında fikre sahip olduğumuzu düşünürüz. Dolaplarımızın ağaç türünün, yemek sandalyelerimizin maksimum ne kadar ağırlık taşıdığı, buzdolabımızın ne kadar elektrik tükettiği gibi birçok bilgiye sahibizdir. Banyolar ise bu konuda en az bilgiye olduğumuz alanlardır. Sıhhi tesisatlarbanyo armatürleri ve vitrifiye ürünleri; birçok kişinin uzak olduğu konulardan olmaktadır. Bu nedenle klozet seçimi için tercih yaparken, genelde yapı marketlerdeki satış temsilcilerini dinleriz.

 

Doğru klozet seçimi yapmak için bilmemiz ve dikkat etmemiz gereken bazı kriterler vardır. Klozet alışverişi sırasında bu kriterleri göz önüne alarak yapacağınız tercihler, tüm ev halkı için yıllar sürecek konforlu bir kullanıma yardımcı olması açısından, oldukça önemlidir.

 

Klozet, birçok insan için tek bir stile sahip, hepsi aynı teknik özelliklerde olan, beyaz renkli bir banyo ekipmanı olabilir ancak gerçek bu değildir. Klozetler; montaj tiplerine, teknik özelliklerine göre birbirinden ayrılmaktadır ve klozet fiyatları da buna göre şekillenmektedir. Tercih edilen renk, boyut, tasarım gibi diğer unsurlar da klozet fiyatlarını etkilemektedir.

 

 

Sizin İçin Doğru Türde Klozet Seçimi Hangisi ?

 

Banyolarınızda sizler için doğru klozet seçimini bulabilmek için ihtiyaçlarınızı düşünmelisiniz. Banyo ölçülerinizin müsaade ettiği klozet boyutlarına göre seçimlerinizi yapabilir, istediğiniz teknik özelliklere göre farklı alternatifleri değerlendirebilirsiniz.

 

Klozet Türlerinin Farkları Nelerdir ?

 

Klozetler farklı özelliklerine göre sınıflandırılmaktadır. Dışarıdan da ilk bakışta fark edildiği gibi ilk ayrım montaj tipine göre yapılmaktadır. Klozetler, duvara ve tabana monte edilen modeller olarak ikiye ayrılır. Sonrasında model  da ayaklı tek klozetler, ayaklı takım klozetler ve asma klozetler şeklinde yapabiliriz.

 

klozet seçiminde, normal klozetler (ayaklı Takım klozet) daha sık tercih edilmektedir hem  ani oluşabilecek teknik sorunlara karşın daha kolay müdahale edilebilir olması nedeniyle, hem de banyo yenilemesinde duvar kırma işlemi yapılmaksızın klozet yenilemesi yapılabildiği için. Evlerimiz için yapılacak Duvara sabitlenen asma klozetler ise, daha şık ve modern görünümleri, zemine temas etmediği için daha kolay temizlenebilen hijyenik bir iç mekân oluşturması gibi özellikleriyle, son yıllarda yapılan projelerde karşımıza çıkmaktadır. Klozet fiyatları düşünüldüğünde, duvara monte edilen asma klozetlerde, tesisatın duvar içerisine gömülmesi ve herhangi bir teknik problemde yine duvarın kırılması gibi işlemlerin olması dolayısıyla normal klozetler daha ekonomik ve pratik bir klozet seçimi olmaktadır. 

 

Klozetler, kanal sistemlerine göre de ikiye ayrılmaktadır. Genellikle evlerimizde yer alan geleneksel klozetlerimiz kanallı klozet olarak geçmektedir. Bu klozetlerde rezervuardan gelen suyun klozetin her tarafına ulaşmasını sağlayan kanallar vardır.

 

Son dönemlerde sıklıkla tercih edilen, yeni ve modern kanalsız klozetlerde ise bu taşıyıcı kanal sistemi bulunmamaktadır. Düz yüzeylere sahip olduğundan temizlenmesi son derece kolay olan bu tip klozetlerde, mikroorganizmaların da yaşayacağı alanları oluşturan kıvrımlar olmadığı için hijyenik bir klozet seçimi yapılmış olur. Rim-Off kanalsız sistemler, Türkiye’de en iyi klozet markası olarak gözüken birçok markada olduğu gibi Creavit’te de sıklıkla tercih edilmektedir. 

 

Klozet Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

 

Klozet Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

 

Klozet Alırken Nelere Dikkat Edilir ?

 

Doğru klozet seçimi, sizlerin sahip olmak istediğiniz teknik özelliklere, bütçenize uygun klozet fiyatlarına ve banyo tasarımınıza göre birçok farklı faktöre bağlı olarak değişmektedir. İhtiyaçlarınızı ve dikkat ettiğiniz özellikleri belirleyerek gittiğinizde, alışveriş sırasında yapı markette görevli kişiye bırakmadan, doğru klozet seçimini kendiniz yapabilirsiniz. Peki, klozet alırken nelere dikkat etmelisiniz?

 

KLOZET SEÇİMİNDE- KLOZETİN İŞLEVSELLİĞİ VE ÖZELLİĞİ

 

Klozetin İşlevselliği ve Özelliği

 

Klozetin Özelliği

 

Klozet seçiminde işlevselliğe ve özelliğe dikkat ederek yapılacak tercihlerde, klozet türlerinden kendimize uygun olanı tercih etmeliyiz. Ya da yeni yapılan evlerimizdeki modern görünümü bozmamak adına duvara monte edilen asma klozetlerden bizim için uygun olan klozet seçimini gerçekleştirebiliriz.

 

Seçimlerimizin hepsinin klozet fiyatlarını da etkilediğini göz önüne alarak, ihtiyacınıza en uygun tercihi yapmanız için bu konuda uzman olan profesyonellerden yardım alabilirsiniz.

 

KLOZET SEÇİMİNDE – TUVALETİN TASARIMI

 

Tuvaletin Tasarımı

 

Klozet Seçiminde Tuvaletin Tasarımı

 

Banyo ve tuvaletlerde yer alan en ufak dekoratif öğeden, en büyük hacimli unsura kadar her şey banyo tasarımını etkiler. Birbiriyle uyum içerisinde bütüncül bir banyo tasarımında dikkat edilmesi gerekenlerden bir tanesi de, doğru klozet seçimidir.

 

Yapacağınız klozet seçimi, tasarımı doğrudan etkilediğinden bu aşamada mekân tasarımını da göz önüne almanız gerekmektedir. Asma, ayaklı, kanallı veya kanalsız gibi teknik özelliklerinin yanı sıra oval ve dikdörtgen çizgilere sahip klozetlerin de arasında tercih yapmak gerekir. Dikdörtgen klozetler daha modern ve yenilikçi bir görünüm sunarken, oval klozetler ise alıştığımız klasik banyo görünümünü elde etmenize olanak sağlar.

 

Banyo ve vitrifiye markalarının hepsinde asma/ayaklı, kanallı/kanalsız, oval/dikdörtgen gibi birçok ürün seçeneği bulunmaktadır. Doğru klozet seçimi yapmak için Türkiye’nin en iyi klozet markasını tercih etmek sizin elinizde.

 

KLOZET SEÇİMİNDE KLOZETİN RENGİ

 

Klozetin Rengi

 

Klozet Seçiminde Klozetin Rengi

 

Vitrifiye ürünlerde son dönemlerde sıklıkla karşımıza renkli modeller çıkmaktadır. Tuvalet ve banyoların çok daha canlı, kreatif ve keyifli alanlara dönüşmesinin en önemli aktörü olan renkli vitrifiye çözümleri ile, banyo tasarımlarınıza doğrudan katkıda bulunabilirsiniz. Klozet seçimi sırasında da tercih edebileceğiniz renkli ürün seçenekleri mevcuttur. Banyo çözümlerinde Türkiye’nin en iyi klozet markası olma unvanına sahip Creavit’in alışılmışın dışında, iddialı renklere sahip lavabo ve klozetleri, banyolara yenilik ve ayrıcalık getirir. Klozet seçimlerinde sizin için renk alternatifleri: karizmatik Antrasit, maceracı Basalt, hayalperest Cappuccino oluyor. Tarzınıza uyan rengi seçin ve banyoda değişimi başlatın.

 

KLOZET SEÇİMİNDE TUVALETİN BOYUTU

 

Klozetler herkesin kafasında aynı ölçüye sahip bir banyo elemanı olarak gözükse de durum aslında bundan farklıdır. Bu nedenle doğru bir klozet seçimi yapabilmek için tuvaletin iç mekân ölçüleri de önem arz eder. Dar ve küçük bir banyoda büyük bir klozet seçimi yapılamayacağı gibi, büyük ölçülerdeki bir banyoda da küçük klozet tercih edilmemelidir. Ev halkının beden ölçülerine uygun klozet seçiminin yapılması kullanım açısından konfor sunar. Yanlış yapılacak bir klozet tercihi uzun yıllar boyunca herkesin konforunu engelleyeceği için klozet ölçülerine mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir.