DUŞ BAŞLIĞI NASIL SEÇİLİR – 2023 REHBERİ

DUŞ BAŞLIĞI NASIL SEÇİLİR – 2023 REHBERİ

DUŞ BAŞLIĞI NASIL SEÇİLİR – 2023 REHBERİ

 

Banyoların bizler için huzurlu mekânlar olmasının başlıca nedenlerinden bir tanesi de duş zamanlarıdır. Haftanın yorgunluğunu attığımız, bazı sabahlar güne enerjik başlama nedenimiz, çocuklarımızı ve evcil hayvanlarımızı yıkadığımız zamanlarda da kahkahalarımıza ortak olan duş deneyimi, insanlar için keyifli ve rahatlatıcı bir süreç olmalıdır. Bunun da ilk adımı doğru duş başlığını seçmekle başlar.

Duş başlıkları; kullanım şekilleri, su püskürtme hızları, basınç ayarlamaları ve diğer fonksiyonlarına göre farklı modellere ayrılırlar. Özellikleri ve modelleri bakımından farklı markalara ait yüzlerce çeşit bulunmaktadır. Sadece su akışını sağlayan ve tek özelliği bu olan duş başlıkları olduğu gibi, farklı seviyelerde masaj etkilerine sahip olan duş başlık çeşitleri de vardır.

Kullanıma başlandığı günden bugüne duş başlıkları hem tasarım hem de fonksiyonlarına göre her geçen gün gelişmişlerdir. Teknolojinin ve inovatif tasarımların gelişmesiyle, ilk başta yalnızca tek bir ayarda ve belirli basınçta su veren duş başlıkları; günümüzde masaj yapan modeller dahi olmak üzere gelişmiş özelliklere sahip ürünlere dönüşmüşlerdir. Şu an piyasada farklı özellikte birçok duş başlığı modeli bulunmaktadır.

 

SH650 Mekan Ocean

 

TEK PÜSKÜRTMELİ DUŞ BAŞLIĞI & EL DUŞ BAŞLIĞI

 

Geleneksel duş başlığı olarak da bilinen tiptir. Tek fonksiyonlu olması nedeniyle diğer duş başlığı modelleriyle karşılaştırıldığında daha ekonomik bir çözüm olmaktadır. En basit ve klasik seçenek olarak da düşünebileceğiniz tek püskürtmeli duş başlığı, tek bir tipte ve sabit basınçta tazyikli su püskürtür. Düşük su basıncı olan binalarda kullanışlı bir çözüm olacağından bu modelin tercih edilmesi önerilir.

El duş başlığı, duvardan sökülerek belirli bir alana kadar kullanılabilen duş başlığı türüdür. Duş başlıkları arasında en pratik çözüm olan el duş başlıkları sudan tasarruf edilmesini sağlar ve kullanıcılara rahat kullanım sunar. Özellikle evcil hayvanları veya çocukları olanlar için daha kullanışlı olmaktadır. El tipi duş başlıkları banyo içerisinde farklı alanlara uzanabildiklerinden, çocuklarımızı ve can dostlarımızı kolayca yıkamamıza olanak sağlar.

 

SÜRGÜLÜ BAR DUŞ BAŞLIĞI & ÇOK FONKSİYONLU DUŞ BAŞLIĞI

 

El duşunun takılabildiği bir yeri de olan ve yüksekliği manuel şekilde ayarlanabilen sürgülü bara sahip tiptir. El duşunun bir yere takılabilmesi sebebiyle bu tip de özellikle çocuklu ve evcil hayvanlı evlerde duş deneyimini kolaylaştırır. Her kullanıcı boyutuna uygun şekilde ayarlanabilen boyutuyla en fonksiyonel tip olarak düşünülebilir.

Birden çok işleve sahip çok fonksiyonlu duş başlıklarıyla hem el duşu hem de yağmur duşu keyfini çıkaracak bir duş deneyimi yaşayabilirsiniz. Piyasada farklı fiyat skalasında çok fonksiyonlu duş başlığı modelleri bulunmaktadır. Kendinize uygun tasarım ve fiyat skalasında bir tercih yapmanız için oldukça geniş seçenek şansınız vardır. Genellikle son yıllarda yapılan modern ve lüks banyolarda tercih edilen çoklu işlevlere sahip ünite sistemleridir. Duş içerisindeki tepe duşu, el duşu ve diğer tüm unsurlar bu üniteden ayarlanabilir. Kullanımı tek bir noktadan yapıldığı için oldukça pratik ve az bakım gerektiğinden kullanımı uzun ömürlü olmaktadır.

 

YAĞMUR DUŞ BAŞLIĞI & TEPE DUŞ BAŞLIĞI

Duşun genellikle yukarısında ve tam ortasında yer alan yağmur duş başlığı tipi, suyun belirli bir hızda ve basınçta aktığı tiptir. Kişi duşun içerisinde tepesinden yağmur yağıyormuş gibi su akışı olduğundan yağmur duş başlığı olarak bilinmektedir. Genellikle su israfına yol açtığı düşünülse de su ayarının yapılması mümkün olduğundan bu düşünce doğru olmamaktadır. Yağmur duş başlığı aslında bir duş başlığı setinden oluşur. Bu set içerisinde, banyo tavanına monte edilmiş ve banyo duvarına bir musluk ile yer alan bir duş başlığı bulunur. Yağmur duş başlığı, önceki duş başlığı tiplerine kıyasla daha keyifli bir kullanıcı deneyimi sağlar. Su püskürtme stiliyle kişiye rahatlık ve konforlu bir duş imkânı sunar.

Tepe duş başlığı, ana hatlarıyla yağmur duş başlığıyla benzerlik gösterir. Duş başlığı seti halinde olmamasıyla yağmur duşundan ayrılır. Tavana monte edilen bir duş başlığı olan bu model ile su geniş bir alana eşit şekilde yayılır. Ayarlanabilir su basınç hızlarına karşın doğrusal bir su akışının olması nedeniyle suyun duş dışarısına çıkması önlenmiş olur.

 

Ocean Sh650

 

DUŞ BAŞLIĞI SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

 

Duş başlığı, bizlerin duş keyfini artıracak en önemli faktörlerden biridir. Duş başlığı seçimi yaparken istediğimiz konfor ve fonksiyonelliğe cevap verecek bir ürün seçimi yapmalısınız.  En iyi duş başlığı seçimi için ihtiyacınızı karşılayacak bir tercihte bulunmalısınız. Evde yaşayan kişilerin banyoda istediği konfor nedir, çocuğunuz var mı, evcil hayvanınız var mı ya da sabit duş başlığı ihtiyacınızı karşılıyor mu gibi sorular sorarak ihtiyacınızı belirleyebilirsiniz. Fonksiyonel ihtiyaçlarınızın yanı sıra banyonuzun tasarımına da uyum sağlaması için duş başlığının tasarımına da dikkat etmek gerekir.

Banyolarınızda en iyi duş başlığını seçebilmek için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle ihtiyacınızı karşılayan bir ürün seçimi yapmak gerekir. Örneğin, daha kolay yıkanması gereken çocuklarımız, evcil hayvanlarımız varsa mutlaka duş başlığı sabit olmamalıdır. Sürgülü veya çok fonksiyonlu duş başlığı seçimi yapmamız gerekir. Banyoda keyifli zamanlar geçirmeyi seven bir insansak eğer masaj yapan duş başlığı seçmek isteriz. Bunun için de çok özellikli duş başlıklarından seçim yapmamız gerekir.

Duş başlığı seti ve duş başlığı seçimi için yer alacak banyoların proje tipi de önemlidir. Daha sık kullanılan otel, pansiyon, apart gibi yerlerde genellikle tek fonksiyonlu duş başlıkları tercih edilir. Bu genellikle ekonomik sebeplerle tercih edilse de bu mekânlarda kullanıcının kolay kullanabilmesi için duvara monte duş başlığı yerine el duşu da kullanılabilen seçimler yapılmalıdır.

Duş başlıkları için seçim yapılabilecek yüzlerce farklı model tipi vardır. Daha modern tasarımlar olduğu gibi klasik tercihlerde bulunabilecek ürün seçimleri de vardır. Banyolarımızın iç mekân tasarımlarımızla, duşlarımızın içleriyle uyum sağlayacak modeller tercih edilmelidir.