Banyonuz İçin Mükemmel Lavabo Nasıl Seçilir?

Banyonuz İçin Mükemmel Lavabo Nasıl Seçilir?

 

Banyonuz İçin Mükemmel Lavabo Nasıl Seçilir ?

 

Banyolarınızın tasarımın başrollerinden bir tanesi de lavabolardır. Lavabo seçimi yaparken dikkat etmemiz gereken farklı kriterler bulunmakta. Lavabolar genellikle stillerine göre birbirlerinden ayrışmaktadır. Eviniz ve aileniz için en doğru lavabo seçimini yapmak için ihtiyaçlarınızı ve banyonuzun tasarımını göz önüne almalısınız. Yüzlerce farklı lavabo modelleri arasından sizin için en doğru lavabo seçimini yapabilmeniz adına ilham verici fikir önerilerimize göz atın.

 

Lavabo Modeli Nasıl Seçilmelidir?

 

Banyo lavabosunu yenilemek isteyen herkesin aklına ilk olarak “lavabo modeli nasıl seçilmelir?” sorusu gelmektedir. Lavabo seçimi rengine, boyutuna, tasarım tipine ve hatta fiyat skalasına göre farklı lavabo seçenekleri arasından yapılmaktadır. En doğru seçimi yapmak için tüm ailenin ihtiyaçlarını düşünülmelidir.

 

Seçim Yapmadan Önce Bilmeniz Gereken Lavabo Çeşitleri Nelerdir?

 

Diğer unsurlara oranla, birincil öncelik olmayan lavabolar, düşünülenin aksine tasarımın ana öğelerinden biridir. Estetik ve şık bir lavabo tercihi, banyo tasarımınızın tasarım odağına yerleşerek, mekân içerisindeki tüm ilgiyi üzerine toplayabilir. İç mimarlar ve mimar tarafından her zaman özenle seçilen lavabo tipleri, kullanıcılar olarak sizlerin de kolayca tasarımla uyumlu tercihler yapabileceğiniz bir banyo ekipmanıdır. Banyo lavabosu için yapılacak lavabo seçimlerinde öncelikle nasıl bir stile sahip lavabo istediğinize karar vermelisiniz. Standart banyo lavaboları teknik tesisat ve yerleşim tiplerine göre ayaklı lavabolarduvara monte lavabolartezgâh altı lavabolartezgâh üstü lavabolar ve çanak lavabolar gibi tiplere ayrılırken, kullanacak kişiler için özelleştirilen engelli lavaboları ve çocuk lavaboları gibi tiplerde de bulunmaktadır.

 

Duvara Monte Edilen Lavabolar

 

Duvara monte edilen ve ayakta durmak için ekstra bir ekipmana ihtiyaç duymayan lavabo çeşididir. Ülkemizde özellikle evlerin dar ve küçük banyolarında, restoranların, iş yerlerinin ve kamusal alanların tuvaletlerinde sıklıkla bu tipte lavabolar karşımıza çıkar. Duvara monte edildiği için ek bir depolama alanı sunmayan standart lavaboları, dar alanlarda ve ekstra depolama alanı gerektirmeyen banyolardaki lavabo seçimlerinde tercih edebilirsiniz. 

 

Ayaklı Lavabolar

 

Ayaklı Lavabolar

 

Ayaklı Lavabo

 

Ayaklı lavabolarda da lavabo kısmı duvara monte edilmektedir Bu lavabo modellerinde tesisat sistemlerini saklayan ayak bölümü bulunduğundan banyolara daha şık ve estetik görünüm sunar. Banyo mobilyalarıyla birlikte kullanılmayan banyo lavabosu tercih etmeyecekseniz ayaklı lavabolar sizler için en doğru lavabo seçimi olacaktır.

 

Tezgâh Altı Lavabolar

 

Tezgah Altı Lavabolar

 

Tezgah Altı Lavabo Modeli

 

Evlerimiz, ofislerimiz, alışveriş merkezleri gibi birçok mekânda sıklıkla karşımıza çıkan lavabo modeli, tezgâh altı lavabolardır. Banyo mobilyalarıyla birlikte kullanılan tezgâh altı banyo lavabosu, teknik ekipman görüntüsünü ortadan kaldırırken aynı zamanda sade bir görünüm sunduğu için banyolarınıza şıklık katar. Banyo mobilyalarında tercih edilebilecek model seçenekleri oldukça fazla olduğundan, bu lavabo seçimi tasarım anlamında sizlere özgürlük sunar. Banyo modülünün alt tezgahına monte edilerek kullanılan lavabo çeşidi, kolay temizlenebilme özelliğiyle de ev halkına kolaylık sağlar. Suyun mobilyalara doğru taşmaması için birleşme detayı önem kazandığından tezgâhta kullanılacak yapı malzemesinin türü de önem arz etmektedir. Bu lavabo modellerinde en güvenilir seçenek, tek parça olarak kullanılabilecek mermer veya taş yüzeyler kullanmaktır.  

 

Tezgâh Üstü Lavabolar

 

Son yıllarda tasarım trendi haline dönüşen tezgâh üstü lavabolar, lavabonun tezgâh üzerine oturtulmuş gibi durduğu lavabo modelidir. Lavabonun kenar çizgileri ve kütlesi yüzeyde olduğu için banyolara modern ve şık bir görünüm katan tezgâh üstü lavabolar, modüllere kolayca yerleşebilmektedir. Birleşme işlemi tezgâh altı lavabolara göre daha kolay olduğundan, bu lavabo modellerinde kullanılabilecek yüzey malzeme seçeneği oldukça geniştir ve bütüncül bir banyo tasarımı için sizlere özgürlük sunar.

 

Çanak Lavabolar

 

Banyolarda son dönemde karşımıza çıkan şık ve modern görünüme sahip çanak lavabolar, yer aldığı banyolara eşsiz bir görünüm sunar. Cammermer veya metal gibi birçok farklı modelden oluşan çanak lavabolar, şu an için daha çok kafeler veya modern evlerde tercih ediliyor olsa da ilerleyen dönemde çok daha sık karşımıza çıkacaktır.

 

Türkiye’nin global markası Creavit, lavabo modellerinden en modern ve yenilikçi duruşa sahip çanak lavabolar tasarımında Ultra, X, Y modelleriyle çanak lavabolara ürün alternatifi sunar.

 

Engelliler İçin Lavabolar

 

Banyolar herkesin kullanımına açık mekanlar olduğundan, her türlü şarta uygun olarak tasarlanmalıdır. Özellikle bedensel engelli bireylerin normal banyoları kullanımı oldukça zor olmaktadır. Bu nedenle engellilerin kullanımına açık olan kamusal alanlar başta olmak üzere, ortak kullanım alanlarında engellilerin temel ihtiyaçları göz ardı edilmemelidir.

 

Engellilerin rahat kullanımı için yapılacak banyolarda lavabo alanı tekerlekli sandalye ile yaklaşılabilecek genişlikte olmalıdır. Kullanılacak özel lavabo modelinde lavabo dışa doğru değil, içe doğru kavislidir bu şekilde tekerlekli sandalyeyle lavaboya kolay ulaşılabilme fırsatı oluşturulur.

 

Çocuklar İçin Lavabolar

 

Çocuklar İçin Lavabolar

 

Çocuklar İçin Lavabo Modeli

 

Hayatımızdaki en değerlilerimiz olan çocuklarımızın normal boyutlardaki lavabolarını kullanmaları kolay olmamaktadır. Özellikle anaokulları, kreşler ve ilkokullarda çocukların rahat ve ergonomik bir şekilde kullanabilmeleri için özel ölçülerde çocuk tuvaletleri tasarlanmalıdır. Bu mekânlarda yapılacak lavabo seçimleri de bu özel ölçülere uygun olmalıdır. Bu lavabolar normal lavabolara oranla daha dar bir tasarıma sahiptir.

 

Armatür ve vitrifiye ürünler alanında ilgi çekici ürün gamına sahip Creavit olarak çocuklarımızı unutmayarak onlara özel bir koleksiyon çıkardık. Eğlenceli ve keyifli bir banyo tasarlamanıza imkân sağlayacak Ducky serisini inceleyerek çocuklarınız için ergonomik bir banyo tasarımı yaratabilirsiniz.

 

En Kullanışlı Lavabo Çeşidi Hangisidir?

 

Yukarıda farklı özelliklerine değindiğimiz lavabo modellerinden sizin için en kullanışlı olanı, ihtiyacınızı en çok karşılayan lavabo türüdür. Banyonuzun ölçüsü, kimlerin kullanacağı, hijyenin mi / tasarımın mı yoksa fonksiyonelliğin mi birincil öncelik olması gibi birçok kriter banyo lavabosunun kullanışlığını belirleyen ana faktörler olmaktadır.

 

Lavabo Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Lavabo Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

 

Lavabo Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor ?

 

Banyolarınız ve tuvaletleriniz için yapacağınız en doğru lavabo seçimi için öncelikle ihtiyaçlarınızı belirlemelisiniz. Banyonuzun ölçüsü, kimlerin kullanacağı, banyo mobilyasıyla mı yoksa yalnızca lavabo olarak yer alacak bir banyo lavabosu mu seçmek istediğinize karar vermelisiniz.

 

Daha şık ve modern bir tasarıma sahip bir banyo tasarımını hedefliyorsanız tezgahla birlikte kullanılan lavabo modellerinden bir tercih yapmalıyken, daha fonksiyonel ve çözüme yönelik sonuçlar elde edebileceğiniz tuvaletler için ayaklı ya da duvara monte olarak yer alan lavabo modellerini seçmelisiniz.

 

Lavabo fiyatları da seçiminizi yapmada önemli bir rol oynar, lavabo fiyatları da vereceğiniz kritik kararlar sonrasında belirlenerek sizleri banyo lavabosu seçme kısmında yönlendirecektir.

 

Lavabo Boyu Kaç cm Olmalı?

 

Banyo lavabosu ölçüleri kullan kişilere, kullanılan proje tipine göre değişmektedir. Çocuklar için 55-65cm yükseklik ideal olarak ifade edilirken, yetişkinlerin kullandığı bir tuvalette banyo lavabosunun ortalama yüksekliği 80-85 cm olmalıdır. 

 

Banyonuza Uyum Sağlayacak Lavabo Seçimi Nasıl Olmalı?

 

Yazının başında da bahsettiğimiz gibi lavabolar tasarımlarıyla banyonun en dikkat çeken unsuru haline dönüşebilirler. Yapacağınız banyo lavabosu tercihlerinde banyo tasarımını da göz önünde bulundurmanız bütüncül bir mekân tasarımı oluşturmanıza yardımcı olur.

 

Örneğin, yeni tasarlanmış evinizde modern ve yenilikçi çizgiyi devam ettirmek adına tezgâh üstü ya da çanak lavabolar tercih edebileceğiniz gibi, klasikten vazgeçmeyerek tezgâh altı lavabo seçimi yapabilirsiniz.

 

Dar ve küçük alanlara sahip lavabolarda ise banyo mobilyalarına yer verecek yeterlilikte alana sahip olmadığınızı düşünürsek bu alanlarda duvara monte ya da ayaklı lavaboları tercih ederek eviniz için en doğru ve banyonuza uyumlu tercihleri yapabilirsiniz.